Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Beskydy GO aneb B-GO!

17.01.2018

Začalo to nápadem zřídit centrum pro nadšence do paraglidingu v Beskydech na vrcholu Javorový. Komunita Elspeedo zde již fungovala několik let, nicméně zázemí bylo potřeba rozšířit. Vznikl tak unikátní Flight park Javorový s infocentrem v volnou WiFi a možností ubytováním, jehož otevření je plánováno začátkem května.  Aby bylo dostatek aktivit pro návštěvníky, a to nejen pro nadšence do létání, byly vytvořeny trasy, pomocí kterých je možné zážitkově poznávat okolí. A aby žádný z návštěvníků nezabloudil a trasy si pořádně užil, k dispozici je jim nová mobilní aplikace B-GO pro chytré telefony se systémem Android a iOS.

Aplikace v současné době obsahuje celkem 4 skupiny tras, které je možné v místě využít. Zážitkové trasy mají svého určeného průvodce, který zábavným způsobem provází návštěvníky formou příběhu. Po stažení aplikace a hry do ní vše funguje offline, tedy není potřeba mít pro funkčnost k dispozici internetové připojení. V rámci trasy uživatel musí procházet určenou posloupnost bodů a zároveň plní roztodivné úkoly spočívající v pořizování fotografií, videí, odpovídání na kontrolní a zvídané otázky apod. Ve hrách se využívá i tzv. rozšířená resp. augmentovaná realita, která je využívána k zobrazování objektů na trase, které již neexistují. K dispozici je také hra, ve které pomocí rozšířené reality je možné vytvořit vlastní fotopohlednici, kterou aplikace orazítkuje a následně pak i odešle určenému adresátovi.

Historické trasy

Tyto trasy zejména seznamují s historií rozvoje turistiky na vrchu Javorový.  Na výběr je aktuálně ze dvou her, pomocí kterých se na vrchol návštěvník dostane, a to buď pěšky nebo s pomocí lanovky.

Příběhy javorových mužíků

Pět javorových mužíků s vrtulkami Silák, Hadimrška, Koumák, Pšoukal a Lenoch se díky větru roznesli po přírodě.  S každým z nich lze zažít dobrodružství, která mají souvislost s jejich vlastnostmi a schopnostmi. V nabídce je tak 5 her, každá hra končí u stromu - javoru, kde se dětem v aplikaci objeví konkrétní skřítek a sdělí jim část do hádanky, kde je nejstarší kouzelný strom. Až děti získají všech 5 indícií, dostanou se k velkému kouzelnému javoru. Tam mají možnost získat trička s motivy pěti skřítků, presentační předměty a hračky v podobě létajících vrtulek.

Průvodcům u všech těchto tras věnovali svůj hlas herci z ostravského Divadla loutek a Verča Hajdyla je doplnila krásnými ilustracemi.

Sportovní výzvy

Mobilní aplikace nenabízí však jen trasy s příběhy, ale osloví také sportovce se svou nabídkou tréninkových tras, v rámci kterých bude možné porovnávat sportovní výkony s ostatními účastníky. Sportovní tréninkové trasy jsou určeny běžcům, cyklistům a paraglidingovým pilotům. Na jednotlivé trasy jsou pak navázané soutěže, jejich přehled je k dispozici na webových stránkách www.b-go.cz.

Fotostezky

Příroda kolem Javorového vrchu si přímo říká o to, aby byla zachycena fotoaparátem. Profesionální fotograf Marek Suchý vytipoval několik zajímavých míst a propojil do stezek, kde je možné vyhledávat poutavá zákoutí místní přírody.

Hry jsou dostupné v českém a polském jazyce. Mobilní aplikace je postavena na technologii GEOFUN, díky čemuž vybrané hry budou brzy dostupné také ve stejnojmenné aplikaci. Jednotlivé hry si zadal a spravuje v systému díky získané licenci samotný provozovatel spolek El Speedo – Flying community.

Projekt je spolufinancován z prostředků EFRR prostřednictvím Euroregionu Beskydy.

www.b-go.cz

zdroj: GEOFUN

Beskydy GO aneb B-GO!

Nabídka pro:

Newsletter

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Ocenění Toufilm 2012.

Portál MS-dovolena.cz získal 3.místo v mezinárodní soutěži Tourfilm 2012 v kategorii Multimedia

Portál je realizován v rámci projektu:

Společně správným směrem - logo

Doporučujeme :

Logo GEOFUN

Český systém kvality služeb

Neklikejte na tento odkaz nebo budete zabanovani!