Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Letecká linka Ostrava - Vídeň opět v provozu

10.10.2012

Bratislava, 10. říjen 2012 Severní Morava má opět letecké spojení s Vídní. Dvakrát denně, pět dní v týdnu. Největší slovenský letecký přepravce Danube Wings zprovozní už v pondělí 12. listopadu 2012 linku Ostrava (OSR) - Vídeň (VIE) - Ostrava (OSR). Pasažéři ze severní Moravy se tak do Vídně dostanou už za padesát minut.

Letadlo ATR s kapacitou sedmdesát pasažérů vzlétne každé ráno během pracovních dní v 5:20 z Ostravy, plánovaný přílet do Vídně je 6:10, následný odlet z Vídně 9:00 a přílet do Ostravy 9:50. Večerní rotace odlétá z Ostravy v 17:20, plánovaný přílet do Vídně je 18:10, odlet z Vídně 20:40, plánovaný návrat do Ostravy 21:30. V období do 21. prosince 2012 bude létat ranní linka z Ostravy do Vídně a večerní z Vídně do Ostravy. Po vánoční a novoroční přestávce bude pokračovat letecké spojení v plném rozsahu. Cena jednosměrné letenky na nové lince začíná na 59, - € (Vídeň - Ostrava) respektive 49, - € (Ostrava - Vídeň), včetně všech poplatků, přepravy příručních i zapsaných zavazadel a občerstvení na palubě.

"Vnímali jsme enormní zájem představitelů Moravskoslezského kraje, města Ostrava i ostravského letiště obnovit linku, která by sloužila českým a rakouským podnikatelům i tranzitním cestujícím, "říká generální ředitel Danube Wings Ján Rostov. "Jsme rádi, že jsme se dohodli, že, ačkoli v menším časovém stresu, linku spustíme ještě letos. Její úspěšné fungování by mohlo znamenat zelenou našim dalším společným plánům na letišti Ostrava."

"Jednání o obnovení linky jsme zahájili už na jaře letošního roku (poté co původní dopravce neočekávaně skončil) a výsledek těchto jednání nás dnes velmi těší. Jsme rádi, že se podařilo domluvit se slovenským provozovatelem na obnovení linky Ostrava-Vídeň, protože spojení s velkým evropským letištěm je pro náš region důležité a to nejen pro cestující veřejnost, ale i pro firmy, které v našem regionu působí ", doplnil ředitel ostravského letiště Pavel Schneider. Letenky do Ostravy a Vídně jsou již v prodeji na domovské stránce aerolinek.

Ludovít Tóth

mediální zástupce Danube Wings

zdroj: Moravskoslezský kraj

Ostrava Mošnov

Nabídka pro:

Newsletter

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Ocenění Toufilm 2012.

Portál MS-dovolena.cz získal 3.místo v mezinárodní soutěži Tourfilm 2012 v kategorii Multimedia

Portál je realizován v rámci projektu:

Společně správným směrem - logo

Doporučujeme :

Logo GEOFUN

Český systém kvality služeb

Neklikejte na tento odkaz nebo budete zabanovani!